mi is ez??!?

Zeno kisvilága, melyben csak hétköznapi dolgokról van szó. Melyben érdek nélkül van jelen a szeretet és az utálat. Melyben még talán olyan dolgokról is hallhatsz, ami a szűk agyadon talán már nem fér be. Vagy módosult tudatállapoti kilengést a szavak tiszteletére:)

.:Weboldalam:.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Zeno: tikka5:: amúgy mit dolgozol, h sokmindenkivel találkozol?? mi a "hivatásod"?? (2007.05.15. 21:00) blog, mások és én

Linkblog

Archívum

Amphitryon és a bábok

2007.05.14. 23:10 | Zeno | Szólj hozzá!

Komolyan nem tudtam, hogy nem lehet a Bkv-n fütyülni.
Úgy érzem tudtomon kívül halálos bűnt követtem el
Nem is értem, hogy miért nem rakják tele a buszokat tilos fütyülni táblával. Mondjuk már mindegy, mert megkaptam a kellő felvilágosítást a buszvezetőtől. Pláne jól jött, amikor úgy mellesleg éppen késében voltunk hugival a színházból. Jepjep! Semmi sem jobb, mint a Vörösmarty téren végigfutni a fotózós turisták és a szomorú szakszofonszón átvágva. De még éppen nem késtünk csak annyit, hogy már mindenki bennt üljön. Persze a szélén maradtunk, nem akartunk felzavarni mindenkit, és így hamarabb ki lehet futni, ha valakinek annyira büdös lenne a szája, hogy inkább szagolom a wc csermelytiszta illatát.
Igen.
Az Amphitryon-t néztük meg.
Ami szimplán nagyon szép és nem akarom csakúgy lelőni a poénokat, úgyhogy felvilágosítással nem szolgálhatok. Viszont van egy rész benne, ahol a főszereplő (igen. Amphitryon) a néppel és hadvezérekkel beszélget és ezeket bábok alakították.
Soha ennyire nem tetszett a bábozás..hihetetlen élményemet sajnos nem tudom leírni, de hátha el tudjátok képzelni::::
    1. képzelj el egy színpadot,
    megvan?
    2. kb. U alakban fehér gipsz háttér
    3. ehhez tartozik, hogy csak a főszereplő van megvilágítva és körülötte kékes sötétség, érdekesen tagolt kis csíkfényekkel
és(4.) a bábok árnyéka és rútsága együtt mozog. Félelmetes kinézetükre aranyosan, lágyan, talán tánclépéses-kecsesen andalognak, mimikálnak.
Annyira jól kommunikáltak és reflektáltak a mozdulataikkal főszereplőre, hogy majdnem bábozó akartam lenni___a programtervező matematikusságra igazi megváltásként.
Már csak ezért is megérte megnézni.
Persze a szünetben egy nagyon szép lányra sikerült felfigyelnem. A sajátos módján nagyon törékeny szépségnek bizonyult és miután egy darabig egymás szemét tanulmányoztuk, határozottan rájöttem, hogy húdetetszik. Ezúton szeretném jelezni, ha magadra ismertél, akkor szóóóllljjj plz:)
Inkább küldjek iwiwes körleveleket szépségedről, vagy elég lesz egy dal is?!?
Még azt nem értem, hogy ilyen esetben, mikor egymásra felfigyelünk, akkor miért nem merek odamenni és elbeszélgetni, vagy túlzottan nyomulónak tartana?
Ma tiszta vagy vagyok, vagy miért..........miért is?

Címkék: színház art művészet báb művész bábok zeno amphitryon

A bejegyzés trackback címe:

https://zeno.blog.hu/api/trackback/id/tr4975930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása